"It's only love but then its music to my ears" - Steve Harley
"There's another world behind the sun" - Duncan Browne
"Who wants to go to heaven?" - Gene Loves Jezebel
"I was looking for a beast in the water" - Died Pretty
 

Klik op onderstaande links voor meer informatie

 

 

 

Steve Harley

 

 

 

Duncan Browne

 

 

 

 

Gene loves jezebel

 

 

 

 


Died Pretty


M
uziek speelde al van kinds af aan een grote rol in mijn leven. Ver voor mijn leeftijdgenoten speelde ik al met platen, maakte muziek en kon toen ik 8 was mijn ogen niet van popbladen afhouden. In mijn jeugd was ik al gevallen voor Cockkney rebel, later Lou reed en Peter Gabriel, Genesis, Yes, King Crimson, Fripp vond ik vernieuwend, UK en nog vele bands, zangers en muziekanten volgenden maar uiteindelijk zijn bovenstaande 4 mijn kwarten voor het geheel.

Steve Harley

Steve Harley (Cockney Rebel) is een ras-artiest, volbloed met eigen stijl, een eigen mening en een eigen wil. Hij zal niemand imiteren om iets te zijn. Zijn stemgeluid is heel bijzonder, zijn act is vol zelfvertrouwen en overtuigend. Zijn creativiteit kent geen grenzen.

 

Duncan Browne

Duncan was een meester, zijn muzikaal talent kende geen grenzen. Hij bezat zelfs de kwaliteit allerlei klanken en geluiden op de gitaar bij elkaar te brengen zodat er bellen en hele symphonieorkesten te horen waren. Op produktieniveau heb ik ook niets dan lof. Met zijn troubadour-achtige stijl wist hij de Engelse country fantastisch samen te brengen met de Franse romantiek en dit nostalgisch tot uiting te brengen. Begin jaren 90 gestorven en ik mis hem nu nog!

 

Gene Loves Jezebel

Als er iemand rockmelodieŽn zo mooi en helder wist te vertolken dan zijn het de gebroeders Ashton van Gene Loves Jezebel. Ze wisten een Gothische stijl te creeŽren die niet alleen vet klonk maar ook nog helder en open. Alle platen bij elkaar en ik ken niet ťťn enkel nummer wat op elkaar lijkt en de herkenbaarheid is toch duidelijk zichtbaar.

 

Died Pretty

Idemdito verhaal met een duidelijk accent naar AustraliŽ. Echt pakkende melodieŽn, geen ruimte en haast een symphonisch geheel met een hele simpele rythmische toevoeging. De ene keer is het de gitaar, dan een rythmebox of een piano die op hun platen de boventoon voert. Prima uitgebuit en mooi geproduceerd. Heel stijlvol.