Steve Harley & Cockney Rebel
 

 

 

 

Steve Harley website
 -- the official website --

 

 

 

 

 

Steve Harley website
 van Hans Peters

 

Music Tabs

Diverse Sites

Steve Harley available

Cockney Rebel available

 

 

 

 

 

 


- The Voice -

Steve Harley (Cockney Rebel) is een ras-artiest, een volbloed met eigen stijl, een eigen mening en een eigen wil. Hij zal niemand imiteren om iets te zijn. Zijn stemgeluid is heel bijzonder, zijn act is vol zelfvertrouwen en overtuigend, zijn creativiteit kent geen grenzen. Muziekaal is niet altijd even sterk en soms drijft gemakzucht hem tot het verheffen van zijn non-productieve eigenschap. Het kan jaren duren voordat er weer iets uitkomt. Steve is niet meer de verhaaltjesschrijver van vroeger, die met zijn beeldspraak ongewone teksten en met passende, soms futurische gekunstelde muziek van zich liet spreken. Op het moment dicht hij op een ander niveau, hij zegt alleen als hij iets te zeggen heeft en voor de rest houd ie gewoon netjes zijn mond. Geen schreeuwert dus.

Steve Harley treedt nog vaak op en ondanks het uitblijven van populariteit in hitlijsten e.d. trekt ie meestal volle zalen. Hoe men dit weet en waar die mensen vandaan komen is mij een raadsel maar het is er altijd druk, gezellig en sfeervol. Steve brengt waar voor je geld en meer, je gaat ook nog tevreden naar huis en zijn optredens duren ook meer dan 2 uur. Er is dus veel te zien en te horen.

Omdat ik al jaren fan ben van Steve Harley, ik ken de man ook persoonlijk, vond ik het leuk om over zijn muziek te discussieren en ontwierp een website. Helaas ontbreekt het mij aan tijd om hier aan verder te werken. De site is nog steeds actief.

Nu, gisteren 28 januari 2009 vond ik een doos met heel veel documentatie over Steve en wil deze graag op Internet zetten. Ik zal, hoe dan ook, tijd moeten maken om te scannen en de site weer op peppen.

In de beginjaren van het Internet heb ik overal op gereageerd, zelf stukjes geschreven en geplaatst en ook medewerking verleend aan andere sites. Links hiervan staan de links die de moeite waard zijn om eens te lezen.