-->  Mazda 626 en 929

 

Klik op naam om site te bekijken

Mazda 626 Club

Forum Mazda 626 Club

Mazda Classics

Forum Mazda Classics

Mazdasite Hans Peters

 

 
 

1994

1998


1998


1999

20002001

Als Europeaan koos ik jaren geleden voor een Aziatisch merk, Mazda. De eerste Mazda draaide tonnen zonder problemen en later ontdekte ik de meerwaarde van Mazda, optioneel, kwalitatief en duurzaamheid. Ik richtte de Mazda 626 GT en Coupéclub op, later de Mazda 626 Club Nederland en werd voorzitter. Weer een jaar verder begon ik met veel plezier aan mijn fantasieclubje, oude Mazda's, de aparte en bijzondere modellen van de Mazda 929. Ik groeide uit als voorzitter van de Mazda Classics Nederland en tot op de dag vandaag organiseer ik uitjes en bijeenkomsten, schrijf bladen, verhalen, fantaseer interviews, columns, bezoek dealers, eigenlijk alles wat ook maar enigzins mogelijk is. 
 

Omdat er overal op het Internet stukjes staan plaats ik hier alleen wat directe links. Helaas is ook hier niet alles uptodate maar bij elkaar is het een mooi overzicht van mijn werkzaamheden aan min hobby.

 

Samenvatting

Kocht mijn eerste Mazda voor mijn werk. De 323 die ik aanvankelijk koos werd diezelfde dag nog omgeruild voor een 626 coupé. Daarvan heb ik ook geen moment spijt gehad en hiermee werd ik van algemene autohater een Mazda autoliefhebber.

Ruilde de Mazda in voor een 2.0i en een paar ton minder op de klok. Totaal aan vervangende onderdelen was duurder dan aanschaf andere auto en 6 ton is nogal wat.


E
ind dit jaar bemachtigde ik na een lange en actieve zoektocht de Mazda 626 GT met 4 wielsturing. Het systeem had problemen en  ik nam alle tijd van de wereld eht hele systeem eigen te maken en zo het 4WS systeem te reviseren.

Liefhebbers van de 626 GT en Coupé troffen elkaar. Na een paar maanden treffen en het voeren van een overleg nam ik de pen ter hand en wilde nu wel eens iets bereiken met mijn hobby. Geen woorden maar daden.

Oficiële start Mazda 626 GT & CoupéClub te Best. Inschrijving bij ING-Bank en KvK. Een leuk stukje reclame werd geplaatst in MazdaMobiel wat veel reacties heeft opgeleverd.


Een Mazda 626 uit 1981 kwam ter hand. Daarna een 929 coupé, waar ik helemaal wild van werd. De auto was erg slecht maar het model had mijn hart veroverd en ik ging op zoek naar een goede 929. De two-tone grijze met schuif/kantel werd mijn eigendom.

Vanaf 2000 legde ik velen contacten en organiseerde vele leuke bijeenkomsten. Uitzonderingen zijn wel de open dag bij Hoebeke te Rilland in 2003, de conventie van de Mazda 6 op 9 januari 2008, 40 jaar Mazda in België op 20 september en op 20 november de rondleiding bij Mazda in België in dat zelfde jaar.

Sindsdien kwamen auto's af en aan, sommige werden noodzakelijk gesloopt. Achterstallig onderhoud of ongevallen leverde toch nog vele onderdelen.